Search This Blog

Thursday, December 29, 2011

Arwah anak menonong pergi kerja

TAIPING: “Saya terkilan kerana arwah tidak datang bersalam dengan saya seperti kebiasaan dilakukannya sebelum pergi bekerja pagi tadi (semalam),” kata Mohammad Ariffin Ibrahim, bapa kepada seorang pekerja kilang kelapa sawit yang maut selepas terjatuh ke dalam mesin pengisar tandan kelapa sawit di sini, semalam.
Mohammad Ariffin, 74, berkata arwah anaknya, Suhaimi, 36, biasanya akan datang mendekatinya sebelum bersalam dan meminta diri untuk pergi bekerja di kilang terletak kira-kira tiga kilometer dari rumah mereka.

“Bagaimanapun, dia langsung tidak bercakap sepatah pun sebelum keluar dari rumah menunggang motosikal,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Tersusun Padang Gajah, di sini, semalam.
Dalam nada sebak Mohammad Ariffin memberitahu, Suhaimi turut menunjukkan sikap aneh malam kelmarin apabila sengaja membuka televisyen walaupun hujan lebat dan disertai petir.

“Dia sengaja menguatkan bunyi televisyen dan duduk menonton tanpa rasa janggal antara jam 7 hingga 11 malam.

“Ini amat menghairankan saya kerana dia tidak pernah menonton televisyen ketika hujan lebat kerana bimbang keselamatan rumah dan perkakas elektrik,” katanya. Mangsa yang juga anak ke enam daripada tujuh beradik disifatkan sebagai baik dan mengambil berat terhadap keluarga.
Sementara itu, ibu mangsa, Habsah Ali, 62, gagal ditemubual berikutan masih terkejut dengan kejadian berkenaan.

Jenazah mangsa yang dituntut dari Hospital Taiping dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Air Terjun, di sini, jam 6 petang semalam.
myMetro | Arwah anak menonong pergi kerja:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment