Search This Blog

Tuesday, December 13, 2011

2 ditahan, 203 butir peluru ditemui

JOHOR BAHARU: Seorang lelaki dan seorang wanita ditahan polis Ahad lalu berhubung penemuan 203 butir peluru di sebuah rumah di Jalan Belibis, Taman Perling baru-baru ini.

Semasa penahanan lelaki berusia 32 tahun dan wanita berusia 29 tahun itu di Kawasan Rehat Simpang Renggam, polis turut menemui sepucuk Revolver 38 Special berserta tujuh butir peluru dan satu kelongsong peluru.
Turut ditemui daripada mereka ialah enam paket dadah seberat lebih kurang tiga gram.
"Kedua-dua suspek yang tiada rekod jenayah sebelum ini didapati positif dadah jenis syabu dan ditahan reman sehingga esok," kata Ketua Polis Johor Deputi Komisioner Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff di sini, hari ini.

Kes disiasat mengikut Seksyen 8 Akta Senjata 1960 kerana memiliki senjata api dan jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga tujuh tahun dan denda tidak lebih RM10,000.

Mereka turut disiasat mengikut Seksyen 12(2) dan Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 bagi kesalahan memiliki dadah.

Dalam kes berlainan, Mohktar berkata, pihaknya menahan seorang lelaki warganegara Singapura berumur 23 tahun kerana didakwa mencabul seorang gadis 16 tahun dari negara itu di Jalan Wong Ah Fook di sini Sabtu lalu.
Suspek ditahan reman sehingga esok dan disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul kehormatan di mana boleh dikenakan hukuman penjara 10 tahun, denda atau sebat jika sabit kesalahan. - BERNAMA
Berita Harian Online | 2 ditahan, 203 butir peluru ditemui:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment