Search This Blog

Wednesday, November 30, 2011

Rebut kereta pusaka

KUALA TERENGGANU: Gara-gara kereta pusaka, seorang lelaki mengamuk dengan bersenjatakan parang sebelum mencalarkan Proton Wira berkenaan, selain mengugut untuk mencederakan abangnya dalam kejadian di Kampung Banggol, kelmarin.

Sebelum kejadian, suspek berusia 37 tahun yang juga adik bongsu dalam keluarga terbabit, berang dengan abang ketiganya yang berterusan menggunakan Proton Wira peninggalan arwah abang sulung mereka.


Suspek dikatakan enggan membenarkan abang ketiganya itu menggunakan lagi kereta berkenaan selepas kematian abang sulung mereka beberapa bulan lalu.

Bagaimanapun abang ketiganya yang berusia 40-an itu tidak mengendahkannya, sebaliknya terus menggunakan kenderaan berkenaan.


Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin berkata, hilang sabar selepas amaran diberikannya tidak diendah, suspek yang bersenjatakan sebilah parang, memasuki halaman rumah abang ketiganya itu jam 5 petang kelmarin. “Suspek mengamuk sebelum menoreh serta mencalarkan kereta, selain mengugut mencederakan abang ketiganya itu jika dia terus menggunakan kereta berkenaan,” katanya, semalam.


Menurutnya, terkejut dengan kejadian itu, mangsa menghubungi abang keduanya berusia 53 tahun yang menetap di Kampung Banggol Tok Jiring menerusi telefon untuk memaklumkan apa yang berlaku.

Zamri berkata, abang kedua itu membuat laporan di Balai Polis Gong Badak sebelum sepasukan anggota polis bergegas ke rumah mangsa berusia 40-an itu.


Katanya, polis bagaimanapun berjaya memujuk suspek, juga seorang penganggur yang pada mulanya agresif sebelum berubah fikiran dan menyerah diri kepada pihak polis.

myMetro | Rebut kereta pusaka:

No comments:

Post a Comment