Search This Blog

Thursday, November 10, 2011

Rahsia kawan baik mati


MERSING: Hasrat murni seorang remaja menghantar rakan baiknya pulang ke rumah bertukar tragedi apabila dia meninggal dunia selepas motosikal ditunggang terbabit dalam kemalangan jalan raya di Kilometer 3, Jalan Endau–Mersing, di sini, malam semalam.
Dalam kejadian jam 11.45 malam itu, Mohd Zakwan Abd Razak, 19, juruteknik sebuah syarikat swasta di bandar ini meninggal dunia di lokasi kejadian, manakala rakan baiknya, Izzat Fahmi Ibrahim, juga 19 tahun, patah kaki kiri.

Kedua-dua mangsa yang menunggang motosikal jenis Honda Wave bertembung dengan sebuah kereta jenis Proton Exora yang datang dari arah Endau.

Zakwan dikatakan dirempuh dan diseret treler yang datang dari arah Mersing, kurang 50 meter dari simpang rumah Izzat di Kampung Makam.

Saksi kejadian yang hanya mahu dikenali sebagai Anuar, 38, berkata ketika itu dia menonton televisyen di gerainya berhampiran sebelum dikejutkan dengan dentuman kuat.

“Ia diikuti bunyi seretan lalu saya bergegas untuk melihat apa yang berlaku. Sebaik tiba, mangsa tidak bernyawa manakala pembonceng motosikal pula tercampak di tepi jalan.

“Orang ramai membantu menghantar mangsa hospital,” katanya.

Ibu Izzat, Norliza Ali, 45, yang ditemui di Hospital Mersing memaklumkan bahawa anaknya ada bertanyakan Zakwan, namun dia tidak menceritakan hal sebenar bimbang remaja berkenaan terkejut.

“Izzat masih tidak tahu nasib Zakwan. Izzat hanya memaklumkan rakan baiknya itu beria-ia menjemputnya dari tempat kerja.

No comments:

Post a Comment