Search This Blog

Thursday, November 10, 2011

Lihat darah terpercik di lantai

 ALOR GAJAH: “Ketika kejadian, saya dan cucu, Yap Jing, 2, sedang tidur di bahagian belakang kedai dan tidak mengetahui mengenai kejadian ini.
"Namun, saya terkejut apabila bangun dan ke bahagian depan mendapati barangan berselerakan dan darah bertaburan di lantai serta pintu kedai sudah berkunci,” kata Lee Yon Pa, 70, ibu kepada mangsa rompak dan tikam di Taman Angsa Mas, Gangsa, dekat sini, semalam.

Dalam kejadian jam 2.15 petang itu, Alvin Cham Boon Chuen, 32, dari Machap Umboo, parah apabila ditikam seorang pemuda lingkungan 25 dan 30 tahun yang berpura-pura menjadi pelanggan di kedai telefon bimbit milik mangsa.

Lee berkata, dia yang panik melihat tompokan darah di lantai kedai itu menghubungi anak sulungnya untuk mendapatkan bantuan bagi membuka pintu kedai.

Katanya, dia hanya mengetahui mengenai nasib yang menimpa anaknya selepas dimaklumkan orang ramai.


“Anak saya berniaga sejak lima tahun lalu dan ini kejadian pertama menimpanya. Kebiasaannya jika hendak keluar dia akan memaklumkan kepada saya.

“Tetapi tadi (semalam), saya hairan apabila ke bahagian depan kedai, dia tiada dan hanya kesan darah terpercik di lantai. "Saya dan cucu bernasib baik kerana penjenayah tidak tahu kami berada di bahagian belakang kedai, jika tidak pasti kami turut menjadi mangsa," katanya ketika ditemui di tempat kejadian

No comments:

Post a Comment