Search This Blog

Saturday, October 15, 2011

Temui ajal dalam kolam pasir

SH:


KEDAWANG - Seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun dijumpai lemas di kawasan lombong kuari pasir dan kolam tadahan, yang diusahakan di Kampung Bohor, lewat petang kelmarin.

Mangsa, Mohd Aiman Ali, murid tahun enam dari Sekolah Kebangsaan Kedawang dikatakan bermandi manda di kawasan itu bersama rakan-rakannya, serta dikatakan tergelincir dan secara tiba-tiba lemas.

Ayah mangsa, Ali Mat Akop, 49, dari Kampung Belak berkata, kejadian dipercayai berlaku sekitar jam 5.40 petang, dan sebaik mendapat maklumat mengenai kejadian menimpa anaknya, dia dan penduduk kampung bergegas ke lokasi, tetapi tidak sempat menyelamatkan anaknya yang sudah berada di dasar kolam.

“Saya amat terasa kehilangan arwah kerana dia seorang budak yang baik dan mendengar kata. Saya amat sedih dengan pemergiannya, tetapi reda atas ketentuan Allah,” katanya.

Menurutnya, ketika kerja-kerja mencari dan menyelamat mangsa dilakukan, penduduk menjumpai mayat mangsa berada di dasar lombong berkenaan.

“Saya tak sangka perkara ini akan berlaku pada arwah sebab dia tidak pernah keluar bermain sebegitu jauh sebelum ini. Jika keluar pun hanya bermain di sekitar kampung ini sahaja,” katanya.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment