Search This Blog

Thursday, October 27, 2011

‘Syukur dia ada kubur’

BALING: “Alhamdulillah, akhirnya dia ada kubur bagi membolehkan kami sekeluarga menziarahinya,” kata Aminah Che Hassan, 48, ibu kepada mangsa lemas, Zulkifli Zakaria, 20, yang mayatnya ditemui petang kelmarin, lima hari selepas dia hilang apabila tergelincir ke dalam lubuk sungai ketika memancing di Lata Mengkuang, dekat sini, Jumaat lalu.
Mayat Zulkifli ditemui terapung kelmarin kira-kira jam 7 malam oleh beberapa penduduk yang membantu Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Bomba dan Penyelamat, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) dan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM).
Aminah ketika ditemui berkata, walaupun hanya kembali sebagai mayat, dia bersyukur kerana anak sulungnya itu akhirnya ditemui.

“Selepas dia hilang di sungai itu, saya sudah reda dengan apa yang berlaku. Saya lega dan bersyukur kerana lima hari selepas pelbagai usaha mencarinya termasuk menggunakan khidmat pengamal perubatan tradisional, mayat Zulkifli akhirnya ditemui juga.


“Semua ini adalah kehendak Allah dan saya perlu tabah dengan segala ujian-Nya,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Bok Bak, Mukim Kupang, di sini.

No comments:

Post a Comment