Search This Blog

Saturday, October 15, 2011

Penganggur dituduh rogol gadis bawah umurSH:
AYER KEROH – Seorang penganggur mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Ayer Keroh, di sini semalam kerana merogol seorang remaja bawah umur pada Julai lalu.

Tertuduh, Ariffin Hamran, 18, dari Bemban membuat pengakuan dan mohon dibicarakan di hadapan Hakim Ahmad Sazali Omar selepas mengangguk faham pertuduhan yang dibacakan jurubahasa mahkamah.

Berdasarkan pertuduhan, tertuduh didakwa merogol seorang gadis berusia 13 tahun enam bulan di sebuah rumah kosong tidak bernombor di Jalan Pondok Kempas Pajak, Jasin, kira-kira 8.30 pagi, pada Julai lalu.

Dia dituduh mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum penjara antara lima hingga 20 tahun dan sebatan jika sabit kesalahan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya, Mahadi Abdul Jumaat ketika pendakwaan meminta mahkamah memberikan jaminan sebanyak RM10,000 terhadap tertuduh, selain momohon tarikh sebutan semula kes.

Tertuduh bagaimanapun memohon mahkamah mengurangkan wang jaminan kerana dia yang tidak mempunyai pekerjaan adalah dari keluarga yang susah.

Ahmad Sazali kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM8,000 bagi seorang penjamin dan turut menetapkan tarikh sebutan semula kes pada 14 November depan.
'via Blog this'

No comments:

Post a Comment