Search This Blog

Wednesday, October 12, 2011

Mekanik mati dalam bengkelBERTAM HULU - Seorang remaja ditemui mati, sementara seorang lagi rakannya dalam keadaan lemah di dalam sebuah bengkel di Taman Bertam Permai, di sini, semalam.

Menurut sumber, mayat mangsa, Mohd Zulkifli Abdul Nazer, 19, ditemui di dalam sebuah bilik, manakala rakannya, Reduan Abdul Rahman, 23, pula ditemui dalam keadaan lemah dalam sebuah kereta yang berada di bengkel tersebut.

“Kedua-dua mangsa ditemui oleh pemilik bengkel ketika membuka premisnya. Mayat mangsa ditemui dalam keadaan tertiarap di dalam bilik, sementara Reduan ditemui separuh sedar di tempat duduk pemandu sebuah kereta,” katanya.

Sementara itu pemilik bengkel, G Sivapalan, 30, berkata, dia yang membuka bengkel berkenaan jam 9.30 pagi pada mulanya menyangka Mohd Zulkifli tidur dalam pejabat dan Reduan tidur dalam kereta.

“Saya sangka mereka tertidur dalam bengkel kerana terlalu letih.

“Apabila saya cuba kejut mereka, baru saya sedar seorang telah meninggal dunia manakala seorang lagi dalam keadaan khayal,” katanya.

Menurutnya, dia kemudian menghubungi seorang rakannya yang kemudian memaklumkan kejadian itu kepada polis.

Katanya, Mohd Zulkifli dan Reduan adalah pekerja sambilan di bengkel berkenaan dan dia hanya menggunakan mereka berdua jika perlu.

“Kali terakhir saya berjumpa mereka kira-kira jam 2 pagi tadi (semalam) iaitu sebelum balik ke rumah.

“Saya mempunyai satu set kunci bengkel manakala satu set lagi saya beri kepada mereka berdua,” katanya

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Salehhudin Abd. Rahman ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Kes berkenaan diklasifikasikan sebagai kematian mengejut.

No comments:

Post a Comment