Search This Blog

Saturday, October 15, 2011

Isteri hilangkan diri sejak 15 September lalu

SH:


PASIR PUTEH – Dia masih hak saya! Itu luahan seorang suami yang mahukan isterinya kembali ke pangkuannya setelah berlaku perselisihan faham antara pasangan terbabit Aidilfitri lalu.

Zulkifli Sidik, 58, dari Taman Jaya, Cherang Ruku dekat sini mendakwa Normah Harun, 57, yang menghilangkan diri sejak sebulan lalu masih menjadi isterinya yang sah.

“Pada hari raya lalu, isteri saya keluar rumah jam 12 tengah hari dan pulang pada jam 1 pagi, keesokannya, dia keluar lagi dari jam 4 petang sehingga jam 12 tengah malam.

“Saya menegurnya, kemudian berlaku pergaduhan sehingga terkeluar perkataan kasar daripada mulut saya, tapi sebagai suami, saya menegur untuk kebaikan bersama, takkan saya nak biarkan,” katanya kepada Sinar Harian semalam.

Zulkifli berkata, pada 15 September lalu, isterinya yang merupakan kakitangan Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) itu keluar untuk menghadiri satu mesyuarat pada jam 8.30 malam dan tidak pulang ke rumah sehingga kini.

Sehubungan itu, Zulkifli membuat laporan di Balai Polis Cherang Ruku pada 30 September lalu dan berharap orang ramai yang mengenali isterinya serta mengetahui dengan jelas di mana berada agar memaklumkan kepadanya.

“Saya difahamkan dia berada di sekitar Kota Bharu dan saya mahu mengingatkan dia agar menjaga nama baik majikannya. Dia kena ingat bahawa saya tidak akan menceraikannya,” katanya.

Zulkifli mengakui kehidupannya tidak mewah, namun ia bukan cara yang betul untuk memutuskan ikatan yang telah dibina bertahun lamanya.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment