Search This Blog

Saturday, October 15, 2011

Dua pengedar kena cekup

SH:


KUANTAN - Kecekapan anggota polis berjaya membantutkan hasrat dua lelaki yang turut bertindak agresif dan pergelutan untuk melarikan diri sebelum berjaya ditahan di hadapan sebuah resort di Cherating di sini, awal pagi semalam.

Lelaki berusia 33 dan 38 tahun itu ditahan dalam sebuah kereta jenis Naza Citra kira-kira jam 12.15 tengah malam hasil maklumat awam.

Ketua Jabatan Jenayah Narkotik Negeri, Superintendan Yap Toon Kuan berkata, polis berjaya menemui dua sampul surat yang disorokkan di konsol gear kereta terbabit yang mengandungi dadah jenis syabu dan Eramin 5.

Menurutnya, kedua-dua suspek berasal dari Kuala Lumpur baru sampai di lokasi terbabit dan ingin menjual dadah terbabit untuk pasaran di Kuantan.

“Kita menjumpai syabu dengan anggaran kasar seberat 1.54 gram dengan nilai kasar di pasaran, RM66,000 dan satu lagi dalam sampul lain mengandungi 50 pil Eramin 5 bernilai RM750.

“Setakat ini suspek berusia 38 tahun itu mempunyai lima rekod jenayah lampau termasuk kes bersenjata manakala rakannya tidak mempunyai rekod lampau,” katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Negeri di sini, semalam.

Beliau berkata, kes itu disiasat menerusi Seksyen 39 B dan 12 (2) Akta Dadah Berbahaya 1952.
'via Blog this'

No comments:

Post a Comment