Search This Blog

Saturday, October 15, 2011

Bakal pengantin dicekup khalwat

SH:


KUBANG PUTAT – Seorang gadis belasan tahun yang kemaruk cinta sanggup meninggalkan keluarga demi memastikan impian untuk hidup bersama dengan pasangan kekasih menjadi kenyataan.

Bagaimanapun, tindakan gadis terbabit yang menumpang tinggal di rumah teman lelakinya berikutan diusir ibu bapa setelah hasrat menikahi pasangannya mendapat tentangan, berakhir detik hitam apabila dia dicekup sepasukan anggota Penguat Kuasa Syariah ketika berada di sebuah rumah dekat sini, awal pagi semalam.

Ketika serbuan dilakukan jam 1 awal pagi semalam, gadis berasal dari Kuantan, Pahang itu didapati sedang tidur di dalam rumah berkenaan bersama dua lelaki yang bukan muhrimnya beserta seorang wanita berusia 80 tahun yang juga nenek kepada teman lelakinya.

Siasatan mendapati mereka tidak mempunyai hubungan muhrim, namun ketika ditahan gadis berkenaan memberi alasan bahawa dia menumpang di situ sementara menunggu untuk proses ijabkabul dengan teman lelakinya yang berusia 20 itu yang akan dilakukan dalam masa terdekat setelah kedua-duanya difahamkan sudah menjalani kursus nikah kahwin di Pejabat Agama Dungun.

Walau apa alasan diberikan, namun gadis tersebut yang kini bekerja di kilang memproses ikan di Pulau Serai bersama tiga lagi yang lain termasuk nenek kepada teman lelakinya dibawa ke Unit Penguat Kuasa Syariah untuk siasatan lanjut.

Pasangan terbabit bakal menghadapi pendakwaan mengikut Seksyen 31 (a) dan (b) atas tuduhan khalwat manakala nenek dan adik kepada teman lelakinya yang berusia 15 tahun menghadapi dakwaan mengikut Seksyen 55 kerana bersubahat.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment