Search This Blog

Wednesday, October 12, 2011

40 penagih, pengedar ditahan


SEBAHAGIAN daripada 41 penagih dadah ditahan sepasukan polis dari cawangan Narkotik IPK negeri selepas mengadakan operasi khas di sebuah ladang Kelapa Sawit, Broga, Seremban, semalam. - UTUSAN/ABD. RAZAK AID


SEREMBAN 11 Okt. - Polis menahan 40 penagih serta seorang pengedar dadah ketika melakukan urusan jual beli dadah di sebuah ladang kelapa sawit berhampiran Broga dekat sini, awal pagi semalam.

Operasi bermula pukul 4 pagi itu dijalankan oleh sepasukan pegawai dan anggota dari Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Negeri Sembilan.

Ketua Polis Negeri, Datuk Osman Salleh berkata, kesemua penagih berusia 16 hingga 60 tahun itu ditahan ketika membeli dadah daripada seorang pengedar berusia 30-an.

"Kawasan itu dipercayai menjadi sarang utama penagih dari kawasan berhampiran untuk mendapatkan bekalan dadah daripada pengedar terbabit.

"Operasi yang berakhir pukul 3 petang itu mendapati kesemua suspek positif dadah, selepas ujian air kencing dijalankan," katanya di sini, hari ini.

Katanya, dalam serbuan tersebut, pihaknya turut merampas dadah jenis heroin seberat 18 gram.

"Kita akan jalankan sekali lagi ujian air kencing sebelum menahan reman mereka. Lelaki yang disyaki pengedar itu akan disiasat di bawah Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952," katanya.

Utusan Malaysia Online - Selatan:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment