Search This Blog

Friday, September 2, 2011

Terperosok ke bahagian depan keretaBESUT– Seorang kakitangan Universiti Teknologi Mara (UiTM) Chendering, Kuala Terengganu terbunuh apabila motosikal yang dinaikinya terbabas sebelum dilanggar sebuah kereta di selekoh Kampung Padang Bual, Hulu Besut, malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 6.50 petang itu, mangsa Mohd Nor Hasrul Basiran, 24, menaiki motosikal bersendirian dari arah Keruak, Hulu Besut ke Jerti:h.

:Ketua Polis Daerah, Superintendan Kamaruddin Mohd Zakaria berkata, mangsa meninggal dunia di tempat kejadian selepas alami kecederaan parah.

Menurutnya, mangsa dari perjalanan dari rumah rakan di Keruak dan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Bukit Besi namun apabila sampai di tempat kejadian dipercayai motosikal mangsa telah terbabas akibat jalan licin.

“Setelah terbabas motosikal dan mangsa telah menggelongsor ke laluan bertentangan, malangnya pada masa sama datang sebuah kereta lalu merempuh mangsa dan motosikal.

“Oleh sebab jarak dekat, pemandu kereta, Mohd Noor Che Seman, 35, dari Kampung Chalok, Setiu tidak sempat mengelak menyebabkan motosikal terperosok di bahagian depan kereta,” katanya.

Mayat mangsa yang masih bujang di hantar ke bilik mayat Hospital Besut untuk bedah siasat sebelum dituntut keluarga.

Kemalangan maut ini yang kedua dicatatkan berlaku di daerah ini sepanjang Ops Sikap 24 dilaksanakan.

Sementara itu, rakan mangsa, Mohd Azmi Che Harun, 26, berkata, sebelum itu mangsa dan 19 rakan lain telah berkonvoi dengan motosikal ke rumah rakannya (Mohd Azmi) di Kampung Keruak.

“Kami tiba di Kampung Keruak kira-kira jam 6 petang tetapi 15 minit kemudian belum pun sempat naik ke atas rumah kawan saya, Mohd Nor Hasrul tergesa-gesa mahu pulang semula ke Dungun.

“Kami larang dia balik seorang diri dan minta dia pulang bersama selepas Isyak tetapi katanya ada kenduri di rumah keluarganya,” katanya.

Mohd Azmi berkata, dia mengetahui rakan sekampungnya itu meninggal dunia kira-kira jam 9 malam setelah dihubungi waris mangsa di Bukit Besi.SH

No comments:

Post a Comment