Search This Blog

Saturday, September 10, 2011

Peragut diberkas, polis parahKUALA LUMPUR 9 Sept. – Tindakan seorang peragut menendang motosikal dinaiki seorang anggota polis yang mengejarnya membawa padah apabila dia diberkas selepas motosikal ditunggang bersama rakan, terbabas.
Kejadian pukul 1 petang itu, turut mengakibatkan Konstabel Mohd. Hafiz Che Hashim, 23, patah kaki kanan selepas motosikal ditunggangnya hilang kawalan dan dirempuh sebuah kenderaan lain.
Insiden itu berlaku ketika Mohd. Hafiz bersama seorang lagi anggota dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi meronda di kawasan Kuala Lumpur City Centre (KLCC).
Dia kemudian melihat kelibat mencurigakan dua lelaki berusia 20-an yang menaiki motosikal jenis Yamaha di Jalan P.Ramlee, lalu mengarahkan mereka berhenti.
Bagaimanapun, kedua-dua mereka melarikan diri menyebabkan Mohd. Hafiz bertindak mengejarnya sehinggalah salah seorang suspek menendang motosikal anggota itu sehingga terbabas.
Menurut Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Abdullah, motosikal ditunggang suspek turut terbabas dan seorang daripada mereka berjaya ditahan dengan bantuan seorang pemandu teksi.
“Hasil pemeriksaan awal, Mohd. Hafiz hanya cedera di kaki sahaja tetapi tidak dipastikan lagi kemungkinan ada pendarahan di dalam badan,” katanya selepas melawat beliau di HKL di sini hari ini.

No comments:

Post a Comment