Search This Blog

Friday, September 2, 2011

Pengsan ditimpa buah kelapaPASIR PUTEH - Gara-gara sebatang pokok kelapa, dua rumah rosak teruk dan tiga lelaki hampir maut apabila ia jatuh menimpa rumah ketika hujan lebat pada jam 5.30 petang kelmarin di Kampung Sungai Kelong, di sini.

Kejadian menyebabkan ketiga-tiga lelaki berkenaan cedera manakala salah seorang daripadanya pengsan akibat ditimpa buah kelapa.

Mangsa, Mohd Hasnan Mohamad,17, berkata, ketika kejadian dia dan rakannya, Mohd Azam Zuhairi,15 dan Mohd Firdaus Zanuar,15, berbual di bawah tempat letak kereta.

“Ia berlaku dengan pantas kerana kami tidak sedar bunyi, saya nampak, bumbung tempat letak kereta menimpa kami dan saya cuba menahan dengan tangan kanan saya sehingga menyebabkan luka parah.

“Manakala Mohd Azam pula pengsan akibat ditimpa buah kelapa dan tersungkur ke atas lantai, dan mujurlah Mohd Firdaus selamat,’’ katanya kepada Sinar Harian.

Menurutnya, abang sulungnya, Mohd Faris, 24, turut cedera di kepala apabila batu-bata rumah jatuh menimpanya ketika dia dan sepupu sedang berbual di bilik tidur.

Mohd Hasnan berkata, semasa kejadian, ibunya serta mereka enam beradik berada di rumah kebetulan ayah keluar.

Dia berkata, akibat kejadian itu, separuh rumahnya roboh manakala rumah neneknya yang berada di sebelah turut menerima nasib sama kerana dahan pokok kelapa turut menimpa rumah Setawa Semah,70.

Kesemua mereka yang cedera parah dibawa ke Hospital Tengku Anis dan dirawat sebagai pesakit luar.SH

No comments:

Post a Comment