Search This Blog

Monday, September 26, 2011

Mayat lelaki lemas ditemuiKAJANG – Mayat seorang lelaki yang dipercayai lemas ketika memancing di Sungai berhampiran Batu 9, dekat sini Rabu lalu ditemui terapung di Sungai West Country, Seksyen 5, Bandar Baru Bangi, semalam.

Mayat berkenaan ditemui terapung oleh orang awam kira-kira jam 10.30 pagi dalam keadaan tertiarap dan tersangkut dicelah ranting pokok serta sampah sebelum bertindak memaklumkan kepada polis.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Abd Rashid Abd Wahab berkata, setelah dimaklumkan mengenai penemuan mayat itu, polis segera ke tempat kejadian bersama anggota penyelamat lain termasuklah Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) dan bomba.

“Ketika ditemui keadaan mayat sudah bengkak dan hasil pengecaman dari kakak mangsa yang dipercayai lemas dalam kejadian Rabu lalu mengesahkan bahawa mayat adalah Ng Lee Thian yang merupakan adiknya.

“Mayat dibawa ke hospital Serdang untuk dibedah siasat sebelum diserahkan kepada ahli keluarga,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Difahamkan dalam kejadian Rabu lalu, seorang lelaki berusia 31 tahun yang memancing di sungai berhampiran Tol Batu 11, dekat sini berakhir dengan tragedi apabila mangsa dipercayai lemas dalam sungai berkenaan.

Kehilangan mangsa, yang masih belum berkahwin dan tinggal bersama bapanya di Taman Indah Batu 9, Cheras hanya disedari oleh bapanya, Ng Yoke Seng selepas mangsa tidak pulang ke rumah sejak keluar memancing.

No comments:

Post a Comment