Search This Blog

Friday, September 2, 2011

40 ditahan jual, miliki mercun


Jalaluddin Abdul Rahman (dua dari kanan) bersama Mazlan Lazim (kanan) melawat pesakit di HRPZ II, baru-baru ini.KOTA BHARU 1 Sept. - Bermula awal Ramadan sehingga 27 Ogos lalu, Polis Kelantan berjaya menahan seramai 40 individu yang terlibat dalam aktiviti menjual serta memiliki mercun dan bunga api di seluruh negeri ini.
Ketua Polis negeri, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, jumlah tangkapan itu menunjukkan peningkatan berbanding tahun lalu.
"Kejayaan ini adalah hasil kewujudan skuad khas di kontinjen ini. Bila dapat maklumat kita terus memberikan respons. Ini merupakan satu perkembangan positif dan penyaluran maklumat tersebut berterusan.
"Saya puji masyarakat di sini yang banyak memberikan kerjasama dalam penyaluran maklumat kepada pihak polis, bukan sahaja mercun tetapi melibatkan semua aspek," katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita pada program penyerahan kuih raya dan sumbangan kepada anggota polis yang dirawat di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) di sini baru-baru ini.
Dalam pada itu, Jalaluddin memberitahu, pihaknya akan menempatkan anggota dan pegawai di sempadan untuk membuat pemantauan aktiviti penyeludupan sepanjang musim perayaan ini.-utusan

No comments:

Post a Comment