Search This Blog

Wednesday, August 10, 2011

Tak mengaku salah mencabulAYER KEROH - Seorang pemuda mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini, semalam, atas :tuduhan meraba dengan niat mencabul kehormatan seorang wanita yang sedang tidur.

Tertuduh, E Yogeswaran, 19, membuat pengakuan itu dan meminta untuk dibicarakan semasa kes berkenaan disebut di hadapan Majistret Muhammad Hazri Hanafi.

Mengikut fakta kes, tertuduh dituduh dengan sengaja meraba wanita berusia 22 tahun itu dan menggunakan jenayah kekerasan padanya kira-kira jam 12.30 tengah malam pada 12 Jun lalu.

Tertuduh didakwa melakukan perbuatan itu di sebuah rumah beralamat Batu 3 1/2, Solok Bukit Baru, Bukit Baru.

Pertuduhan dikendalikan Pegawai Pendakwa Inspektor Muhather Mohd Kudus di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang boleh membawa hukuman penjara maksimum 10 tahun, denda dan sebatan jika sabit kesalahan.

Ketika prosiding, Muhather turut memohon supaya mahkamah mengenakan jaminan sebanyak RM4,000 terhadap tertuduh.

Bagaimanapun, tertuduh sebaliknya memohon supaya mahkamah mengurangkan jaminan berkenaan kerana isterinya baru sahaja melahirkan anak pertama mereka.

Muhammad Hazri kemudian memerintahkan tertuduh diikat jamin RM2,200 dengan seorang penjamin, selain menetapkan 29 September depan sebagai tarikh sebutan semula.-SH

No comments:

Post a Comment