Search This Blog

Wednesday, August 3, 2011

Pemandu cedera parah

RANTAU PANJANG – Gara-gara sebuah kenderaan membuat pusingan U di sini kira-kira jam 5.30 petang kelmarin, pemandu kereta Alphad menerima nasib malang apabila cedera parah dalam kemalangan di Kampung Gual Mesa, di sini.

Ketika kejadian Sinar Harian difahamkan kereta jenis Nissan Latio dinaiki lelaki Melayu dalam perjalanan dari Rantau Panjang untuk membeli air tebu sebagai juadah berbuka hari pertama berpuasa, kelmarin.

Bagaimanapun, tiba di tempat kejadian, pemandu Nissan Latio yang selesai membeli air tebu membuat pusingan ‘U’ menyebabkan pemandu Alphad dari arah sama gagal mengawal kenderaan dan melanggar Nissan Latio sebelum melanggar sebatang pokok di tepi jalan.

Berikutan kejadian itu, pemandu Alphad, seorang lelaki Melayu cedera parah pada bahagian badan dan turut difahamkan patah kaki dikejarkan ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian.

:Seorang ahli keluarga kepada mangsa kemalangan berusia 27 tahun dan enggan dikenali berkata, ketika kejadian kereta Nissan Latio dipandu seorang lelaki tanpa penumpang, sementara kereta jenis Alphad dinaiki tujuh penumpang termasuk pemandu.

“Semua yang terbabit dihantar ke HUSM yang mana pemandu mengalami kecederaan parah,” katanya.
SH

No comments:

Post a Comment