Search This Blog

Saturday, August 6, 2011

Mangsa trauma, muntah darahSUNGAI PETANI – Mangsa liwat berusia sembilan tahun yang dilaporkan Sinar Harian sebelum ini masih berada dalam keadaan trauma dan mengalami muntah berdarah sebelum dikejarkan ke Hospital Sultan Abdul Halim Sungai Petani awal pagi semalam.

Ibu saudara mangsa berkata, keadaan mangsa kembali lemah sebelum dilaporkan ceria kelmarin dan mendapatkan rawatan di hospital berkenaan.

“Sejak malam kelmarin, dia mengalami muntah. Apabila saya lihat dia muntah darah, ia menyebabkan saya meminta kedua ibu bapa mangsa membawanya ke hospital kira-kira jam 6 pagi,” katanya.

Menurutnya, doktor menasihatkan keluarga perlu lebih prihatin dengan keadaan kesihatan mangsa kerana sekiranya mengalami beberapa alahan lain, mereka diminta membawa mangsa menerima rawatan secepat mungkin.

Bagaimanapun, keadaan mangsa dilaporkan tidak bermaya apabila tidak mampu memberikan respons apabila wartawan bertanyakan soalan.

Difahamkan, keluarga mangsa kembali ke sekolah agama terbabit semalam bagi mengambil semula beg pakaian dan semua peralatan persekolahan milik abang mangsa yang turut ditempatkan di sekolah sama, namun cawangan berbeza.

Menurutnya, sehingga kini tiada maklum balas yang diterima oleh pihak pengurusan sekolah sejak perkara berkenaan tersebar.

Bagaimanapun, keluarga mangsa masih berharap tindakan sewajarnya dapat diambil setelah apa yang berlaku ke atas anak mereka.SH

No comments:

Post a Comment