Search This Blog

Friday, August 5, 2011

Mangsa pertama mercun hilang tiga jari kiri


  NASRUDIN   putus tiga jari tangan kiri dan cedera di   muka akibat bermain mercun bola  menerima rawatan di Hospital Raja Perempuan Zainab II, semalam.
NASRUDIN putus tiga jari tangan kiri dan cedera di muka akibat bermain mercun bola menerima rawatan di Hospital Raja Perempuan Zainab II, semalam.

KOTA BHARU: Seorang remaja lelaki hilang tiga jari dipercayai mangsa pertama mercun tahun ini dalam kejadian di Dewan Beta, di sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 10 malam, Nasrudin Mohd Nazli, 19, yang membonceng motosikal bersama rakan dikatakan tidak sempat melempar mercun bola yang dibakar, dan akibatnya tiga jari kirinya hancur.
“Niat untuk bermain mercun bersama kawan sekampung bertukar tragedi apabila mercun meletup di tangan sehingga kehilangan ibu jari, jari tengah dan telunjuk.
“Dalam keadaan berlumuran darah, rakan membawa saya ke Klinik Kesihatan Lundang Paku sebelum dirujuk ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII),” katanya ketika ditemui di hospital berkenaan, semalam. 

Nasrudin berkata, dia membeli mercun bola di Rantau Panjang beberapa hari lalu dan merancang bermain bersama rakan pada waktu malam. 

“Saya serik untuk bermain mercun dan akibat kejadian ini, hidup saya tidak lagi sempurna seperti orang lain,” katanya yang masih trauma dengan kejadian berkenaan. 

Sementara itu, Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman, berkata pihaknya belum menerima sebarang laporan berkenaan mengenai kejadian itu. 
“Mangsa mungkin berasa takut untuk tampil membuat laporan memandangkan dia melakukan kesalahan bermain mercun hingga menyebabkan kecederaan,” katanya. bharian

No comments:

Post a Comment