Search This Blog

Monday, August 15, 2011

Lelaki amuk deposit RM300 tak dipulangkan

KUALA LUMPUR: Berang permintaannya untuk mendapatkan semula wang pendahuluan sebanyak RM300 tidak dilayan, seorang lelaki mengamuk sebelum memukul pekerja kedai telefon bimbit dan mengacu pisau di sebuah kedai di Cheras, di sini.
Sumber polis berkata, dalam kejadian jam 5.30 petang Jumaat, pekerja kedai telefon bimbit berusia 23 tahun didatangi lelaki itu yang minta dipulangkan semula wang pendahuluannya kerana dia tidak jadi membeli telefon bimbit yang ditempah.

“Pekerja kedai itu memberitahu dia tidak boleh menyerahkan wang itu selagi tidak mendapat keizinan majikan dan kenyataan itu menyebabkan suspek tidak berpuas hati.

“Suepek meminta supaya wang pendahuluannya dipulangkan segera. Apabila permintaannya tidak dipenuhi dia naik angin dan terus menumbuk muka mangsa selain mengeluarkan pisau mengugut mangsa supaya menyerahkan wang itu jika tidak mahu dicederakan,” katanya.

Menurutnya, suspek juga memberitahu dia akan memanggil kumpulan samseng datang membuat kacau di sini dan memukulnya menyebabkan mangsa ketakutan.

Mangsa memaklumkan kejadian itu kepada majikannya sebelum membuat laporan di Balai Polis Pudu di sini.
-hmetro

No comments:

Post a Comment