Search This Blog

Sunday, August 7, 2011

Kereta rempuh halaman pangsapuri contohKUALA LUMPUR 6 Ogos - Dua beradik melalui pengalaman mencemaskan apabila kereta yang mereka dinaiki terbabas dan nyaris merempuh pangsapuri mewah contoh milik sebuah syarikat pembinaan di Jalan Sultan Ismail di sini, awal pagi ini.
Kedua-dua beradik itu, termasuk pemandunya yang merupakan ketua cawangan Parti Satu Malaysia di Johor, bagaimanapun terselamat tanpa mengalami kecederaan.
Kemalangan berlaku pukul 3.30 pagi semasa mereka dalam perjalanan dari arah Bukit Bintang dan tiba-tiba hilang kawalan semasa melepasi persimpangan lampu isyarat di Jalan Sultan Ismail.
Kereta Mercedes-Benz yang dinaiki kemudian terbabas ke kiri jalan sebelum merempuh sebatang tiang lampu, pagar pangsapuri contoh dan menumbangkan sebatang pokok hiasan di kawasan halamannya.
Kemalangan turut menyebabkan sebahagian bumbung laluan pejalan kaki berhampiran stesen monorel di Medan Tuanku di sini hampir roboh.
Mangsa bernasib baik kerana pokok hiasan yang dilanggar berjaya menghalang kereta daripada terus merempuh ke dalam pangsapuri contoh berkenaan.
Sepasukan anggota Skuad Penyelamat Dewan Bandaraya Kuala Lumpur terpaksa dipanggil ke tempat kejadian untuk kerja-kerja memotong dan mengalih tiang lampu yang tumbang merintangi jalan.
Kerja-kerja pengalihan dan pembersihan di tempat kejadian selesai dijalankan dalam tempoh hampir setengah jam.
utusan

No comments:

Post a Comment