Search This Blog

Wednesday, August 3, 2011

Kereta, motosikal kena khianat

SEBAHAGIAN daripada motosikal yang hangus di kawasan Flat Sri Kota, Jalan Tun Razak, semalam.
SEBAHAGIAN daripada motosikal yang hangus di kawasan Flat Sri Kota, Jalan Tun Razak, semalam.

18 kenderaan penghuni flat terbakar dipercayai dilempar bahan letupan

KUALA LUMPUR: Tiga kereta dan 15 motosikal bernilai lebih RM50,000 milik penghuni Flat Sri Kota, Jalan Tun Razak, di sini, terbakar dipercayai akibat perbuatan khianat, awal pagi semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi itu, beberapa motosikal dikatakan terbakar dipercayai selepas dua pemuda melemparkan bahan letupan sebelum merebak ke kereta dan motosikal lain yang diletak di kawasan letak kenderaan di flat terbabit.
Mangsa yang mahu dikenali sebagai Suhaimi, 40-an, berkata kejadian disedari seorang penghuni flat yang kemudian memaklumkan kepada jiran lain dan menghubungi balai bomba.

Beliau berkata, seorang penduduk dikatakan sempat melihat dua pemuda berada di luar kawasan flat melemparkan bahan letupan mengenai motosikal sebelum terbakar dan merebak ke kenderaan lain.

“Akibat kebakaran itu, tiga kereta iaitu Proton Persona, Proton Savvy dan Perodua Kancil serta 15 motosikal terbakar,” katanya ketika ditemui, di sini, semalam.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Mohan Singh Tara Singh, berkata tiada sebarang kecederaan dilaporkan dan sehingga kini pihaknya menerima satu laporan polis daripada mangsa.
“Polis tidak menolak kemungkinan ia perbuatan khianat dan dilakukan lebih daripada dua suspek, tetapi siasatan terperinci kejadian itu sedang dilakukan.

“Siasatan polis di lokasi kejadian tidak menemui sebarang bahan letupan digunakan suspek dan kes disiasat mengikut Seksyen 435 Kanun Keseksaan,” katanya.
http://www.bharian.com.my

No comments:

Post a Comment