Search This Blog

Friday, August 5, 2011

Jauhi Diana!


KUALA LUMPUR: “Saya terkejut sejurus dihubungi orang yang tidak dikenali dan mengugut mahu mencederakan saya, selain meminta saya menjauhkan diri daripada Diana Danielle,” kata pelakon dan pengarah, Farid Kamil, 30.
Farid berkata, dua minggu lalu dia mendapat lapan panggilan telefon daripada lelaki misteri yang mengugutnya menjauhkan diri daripada kekasihnya iaitu Diana, 19, malah turut dihamburkan dengan perkataan tidak elok.

“Saya mengesyaki individu yang membuat ugutan itu mengenali saya dan Diana, namun saya sudah serahkan segala-galanya kepada polis yang kini sedang menjalankan siasatan,” katanya.

Farid membuat laporan di Balai Polis Jalan Tun Razak berhubung kejadian itu.

“Perkara yang paling penting sekarang adalah keselamatan kami. Saya bersyukur kerana lelaki itu hanya memberikan amaran daripada mereka terus menyerang kami secara fizikal.

“Buat masa ini saya harus berhati-hati untuk ke mana-mana saja terutama di kawasan yang sunyi. Sebelum ini kehidupan saya mungkin selamat untuk ke mana-mana, namun sejak kejadian itu saya harus berjaga-jaga,” katanya.Farid yang juga pengarah filem Kongsi berkata, dia tidak mahu menganggap perkara itu, sesuatu yang serius sehingga membataskan pergerakannya, sebaliknya mengambil langkah waspada.

“Selain diminta jangan kurang ajar dan mahu mencederakan saya suspek turut mendakwa tahu di mana tempat tinggal saya,” katanya.

Menurutnya, selepas kejadian itu, dia menghubungi Diana dan meminta kekasihnya itu supaya lebih berhati-hati.
hmetro

No comments:

Post a Comment