Search This Blog

Wednesday, August 3, 2011

Janda anak dua kaki Morfin

PINANG MERAH – Kunjungan seorang wanita berstatus janda anak dua ke rumah teman lelakinya untuk berkongsi hobi gian dadah membawa padah apabila dia dicekup pihak berkuasa.

Wanita terbabit yang berasal dari Tumpat, Kelantan dan menetap di Gong Gemia datang ke lokasi terbabit dipercayai untuk mendapatkan bekalan daripada teman lelakinya yang juga seorang pengedar.

Bagaimanapun, serbuan kira-kira jam 9 pagi oleh sepasukan polis dari Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Daerah diketuai Inspektor Wahid Sujani itu berjaya menahan janda terbabit dan teman lelakinya, 37, yang hanya berseluar dalam, selain menemui satu tiub serbuk putih disyaki dadah jenis Heroin disembunyikan di dalam seluar dalam suspek lelaki.

Suspek wanita ketika ditanya turut mengakui pernah mengambil dadah jenis Heroin dan Methapethamine dan dia juga pernah ditahan polis sebelum ini kerana terbabit penyalahgunaan dadah selain terlibat dengan kes khalwat.

Teman lelakinya yang berasal dari Pinang Merah ditahan untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 12(2) dan 15(1) Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952 kerana memiliki serta positif dadah.

Janda terbabit yang pernah bekerja sebagai pembantu kedai makan di Paka itu setelah menjalani ujian saringan air kencing juga didapati positif dadah Methapethamine dan ditahan reman mengikut seksyen 15(1) ADB 1952.

Ketua Polis daerah, Superintendan Dahlan Mohd Noor mengesahkan kes terbabit.
SH

No comments:

Post a Comment