Search This Blog

Saturday, August 6, 2011

Identiti si mati masih misteri


AMPANG: Identiti mayat wanita dan kanak-kanak lelaki yang dikerat beberapa bahagian dan disembunyikan dalam sebuah pangsapuri terbiar di tingkat lima Blok Chryssa, Apartmen Astaria, di sini, bakal diketahui dalam masa terdekat.
Difahamkan, polis masih menunggu laporan DNA kedua-dua mayat itu bagi memastikan sama ada kedua-duanya mempunyai kaitan talian darah.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin, berkata cap jari mayat wanita itu sudah dihantar ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) untuk mengenal pasti identitinya jika si mati warga tempatan.

“Kami kini giat mengesan laporan kehilangan individu dan siasatan lanjut berhubung penemuan itu masih dijalankan di tempat kejadian.

“Kami juga sudah merakam percakapan beberapa jiran daripada kalangan penduduk tempatan dan warga asing yang tinggal berhampiran,” katanya ketika sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang, di sini, semalam.

Menurutnya, polis gagal mengesan pergerakan masuk dan keluar mangsa mahupun suspek melalui kamera litar tertutup (CCTV) pada pintu masuk utama pangsapuri berkenaan kerana ia tidak berfungsi.


“Sama ada mangsa dibunuh di dalam rumah tiga bilik berkenaan ataupun di tempat lain, kami masih menjalankan siasatan berhubung perkara itu.

“Malah, polis belum dapat mengesan pemilik rumah itu memandangkan rumah berkenaan sudah 10 tahun tidak berpenghuni,” katanya.hmetro

No comments:

Post a Comment