Search This Blog

Saturday, August 6, 2011

Hasrat jual dadah dalam ladang tak kesampaian

SEREMBAN – Aksi dua lelaki yang leka menunggu pelanggan untuk membeli dadah bertukar cemas apabila kedua-duanya lari lintang-pukang kerana panik dengan kehadiran pihak berkuasa.

Kedua-dua lelaki yang dipercayai pengedar dadah di sekitar Jempol itu akhirnya diberkas polis selepas ditahan di sebuah kawasan ladang kelapa sawit berdekatan Taman Sri Rompin, Jempol, kelmarin.

Perkara itu dibongkar sepasukan polis Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik (BSJN) Balai Polis Rompin, Jempol, yang melakukan intipan kira-kira jam 5.30 petang.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) negeri, Superintendan R Ravi Chandran berkata, hasil pemerhatian pihaknya mendapati dua lelaki bermotosikal dilihat berada dalam keadaan mencurigakan.

“Sejurus memperkenalkan diri sebagai polis, kedua-dua suspek yang panik bertempiaran melarikan diri dan menyebabkan anggota kita terpaksa mengejar sebelum berjaya menahan mereka.

“Hasil pemeriksaan lanjut menemui 26 paket plastik lut sinar mengandungi dadah heroin di dalam beg sandang mereka yang dianggarkan bernilai RM5,000,” katanya.

Menurutnya, siasatan juga mendapati suspek menjual dadah itu dengan harga RM120 sepeket dan hasil ujian :saringan air kencing, kedua-duanya positif dadah.

“Mereka direman tujuh hari bantu siasatan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952,” katanya.
SH

No comments:

Post a Comment