Search This Blog

Friday, August 5, 2011

Gantung diri lepas isteri mahu lari

KANGAR: Akibat tembelang mempunyai skandal dengan wanita lain, seorang lelaki bertindak nekad menggantung diri sebuah bilik sewa di Taman Bukti Kaya, di sini, akibat kecewa selepas isteri keduanya mahu melarikan diri, semalam.
Mayat mangsa, P Surendran, 29, yang berasal dari Sungai Petani itu ditemui dalam bilik sewa oleh isteri keduanya, M Rajaspery, 32, selepas dia pulang ke rumah berkenaan untuk mengambil pakaiannya.

Rajaspery berkata, dia sudah tiga tahun berkahwin dengan suaminya, namun tidak mengetahui lelaki itu sudah beristeri menyebabkannya melarikan diri ke sini kira-kira dua bulan lalu.

“Kami bergaduh pada Selasa lalu mengenai masalah rumah tangga dan mahu mencari jalan penyelesaian terbaik, namun suami enggan dan memukul saya.

“Akibat itu, saya tinggal di rumah rakan manakala suami tinggal di bilik sewa saya sejak semalam (kelmarin), tetapi tidak sangka dia menggantung diri di dalam bilik itu ketika pulang mengambil pakaian, pagi tadi (semalam),” katanya.

Katanya, dia menghubungi polis bagi memaklumkan perkara berkenaan.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Abdul Rahman Noordin berkata, mayat lelaki terbabit dihantar ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) bagi tindakan lanjut dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

No comments:

Post a Comment