Search This Blog

Wednesday, August 10, 2011

Dadah dalam stoking

KUALA LUMPUR: Tindakan licik seorang lelaki menyembunyikan dadah dalam sarung tangan dan stoking dipakainya tidak berhasil apabila diberkas polis berhampiran bangunan Datuk Haji Suhaimi, Jalan Sentul Pasar, di sini kelmarin.
Difahamkan, lelaki berusia 36 tahun itu ditahan ketika cuba melarikan diri sebaik melihat kehadiran anggota polis.

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan berkata, sepasukan pegawai dan anggota polis dari Bahagian Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul menahan suspek selepas didapati berada dalam keadaan mencurigakan.

“Dalam serbuan kira-kira jam 3.10 petang itu, suspek yang menunggang motosikal jenis Modenas cuba meloloskan diri sebaik melihat kehadiran polis.

Zakaria berkata, hasil pemeriksaan polis menemui empat peket dadah disyaki heroin dalam sarung tangan yang dipakai suspek.

“Pemeriksaan selanjutnya menemui tujuh lagi peket disyaki heroin yang disorok di dalam stoking yang dipakai pada kaki kanannya,” katanya.
Menurutnya, semua 11 paket dadah yang ditemui itu dianggarkan seberat 23.98 gram malah ujian saringan air kencing turut mendapati suspek positif dadah.-hmetro

No comments:

Post a Comment