Search This Blog

Friday, August 5, 2011

Bapa, dua anak diremanKUALA LUMPUR – Bapa dan dua anak perempuan yang ditahan polis kelmarin direman sehingga Sabtu ini bagi membantu siasatan kes dera pembantu rumah.

Timbalan Ketua Polis Daerah Sentul, Superintenden Othman Abu Bakar berkata, mangsa, Neak Bau, 25, kini berada dalam jagaan sebuah badan bukan kerajaan, Pertubuhan Pertolongan Wanita (WA0).

Menurutnya, bapa berusia 52 serta anaknya yang berumur 20-an itu dipercayai terlibat mendera pembantu rumah warga Kemboja itu berdasarkan kesan kecederaan dialami mangsa.

Beliau berkata, pihaknya sedang menanti laporan daripada hospital berhubung kecederaan yang dialami mangsa.

“Siasatan awal mendapati mangsa mempunyai kecederaan serta parut lama di bahagian muka dan pipi.

“Bagaimanapun, kita (polis) sedang menanti laporan hospital untuk mengetahui dengan lebih lanjut,” katanya pada sidang media di Balai Polis Kepong di sini semalam.

Menurutnya, mangsa mengadu dia diarahkan bekerja dari jam 8 pagi hingga 8 malam di rumah majikannya di Taman Sri Sinar, Segambut.

Malah katanya, mangsa mendakwa dia dibawa ke sebuah lagi rumah majikannya di Sungai Buloh untuk bekerja sehingga 1 pagi.

Othman berkata, mangsa juga mengaku sering dipukul, ditendang dan ditampar ketiga-tiga suspek itu.

Sinar Harian semalam melaporkan polis menahan ketiga-tiga suspek itu di rumah di Taman Sri Sinar, Segambut selepas menerima dua laporan daripada mangsa serta WAO berhubung kejadian dera itu.SH

No comments:

Post a Comment