Search This Blog

Monday, August 15, 2011

Acu pisau pada ibuKUALA TERENGGANU – Seorang lelaki dihadapkan ke Mahkamah Majistret, di sini, semalam atas dakwaan mengugut hendak membunuh ibu kandungnya dengan sebilah pisau dalam satu kejadian pada 10 Ogos lalu.

Bagaimanapun, tertuduh, Zakaria Awang, 36, dari Jalan Cempaka 11, Tapak Perpindahan Tok Adis, Kuala Terengganu tidak mengaku bersalah mengikut pertuduhan di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan itu.

Selepas pengakuan tidak bersalah tertuduh direkodkan, Majistret Noradila Ab Latif menetapkan 20 September depan sebagai tarikh sebutan semula kes dan menawarkan jaminan sebanyak RM3,000 dengan seorang penjamin.

Pendakwaan dijalankan Pegawai Pendakwa, Asisten Superintenden Ngiam Ooi Ming manakala tertuduh tidak diwakili mana-mana peguam bela.

Mengikut fakta kes, tertuduh pada 10 Ogos lalu kira-kira jam 3 petang di hadapan sebuah rumah beralamat di Jalan Cempaka 11, Tapak Perpindahan Tok Adis, Kuala Terengganu dengan sengaja telah menakutkan secara jenayah ke atas ibunya, Saadiah Salleh, 56, dengan mengacukan sebilah pisau.-SH

No comments:

Post a Comment