Search This Blog

Wednesday, August 10, 2011

4 beradik rayu ibu balik

KUALA LUMPUR: “Mak, pulanglah ke rumah, kami rindukan mak, ayah pun rindukan mak,” itu rintihan Abdul Raun, 14, mewakili empat lagi adiknya yang merayu agar ibu mereka, Marinah Hashim, 37, pulang setelah bertindak melarikan diri dari rumah di Subang Jaya, di sini 31 Julai lalu.
Wanita terbabit dipercayai bertindak sedemikian setelah berlaku sedikit pertelingkahan dengan suaminya Raymond Abdul Rahman Abdullah, 42, yang ketika itu baru pulang dari tempat kerja.

Abdul Rahman berkata, dia dan isterinya yang juga seorang suri rumah berselisih faham tentang satu perkara dan seterusnya berlaku pertengkaran kecil antara mereka sejurus dia pulang dari kerja.

“Saya memarahi isteri saya dengan nada yang agak kuat dan mungkin sebab itu isteri saya itu merajuk lalu mengambil keputusan untuk melarikan diri,” katanya ketika ditemui di Biro Pengaduan Awam MCA, di sini semalam.

Sementara itu, turut ditemui dalam sidang media sama ialah N Jayanthi, 24, anak kepada P Mageswari, 54, yang hilang dari rumah sejak Jun lalu.

Jayanthi berkata, ibunya yang menghidap penyakit Alzheimer, dipercayai hilang setelah tidak pulang ke rumah hingga lewat malam 8 Jun lalu selepas dikatakan keluar ke kedai. “Saya sudah membuat dua laporan polis berkaitan kehilangan ibu saya dan juga terdapat enam laporan akhbar setakat ini, namun masih lagi tiada sebarang berita mengenainya.

“Saya merayu kepada masyarakat yang terserempak atau kenal dengan ibu saya untuk segera menghubungi pihak berkuasa kerana bimbangkan keselamatan dan kesihatannya,” katanya Hadir sama dalam sidang media semalam ialah Won Kia Wah, 46, ibu kepada Chew Chan Ting, 18, yang hilang setelah tidak pulang ke rumah selepas waktu persekolahan sejak 1 Ogos lalu.
Mangsa yang juga anak kelapan daripada sembilan beradik dikatakan tidak pulang ke rumah hingga malam sebelum kakaknya melaporkan kehilangannya di Balai Polis Jinjang, Sentul.

Manakala seorang lagi pengadu, Liew Kien Hin, 35, yang kehilangan isterinya, Bong Lan Ing, 28, berkata, isterinya lari meninggalkan rumah dipercayai termakan pujuk rayu seorang lelaki tidak dikenali untuk lari dari rumah.-hmetro

No comments:

Post a Comment