Search This Blog

Sunday, July 17, 2011

Warga emas terselamat dalam kebakaran

PETALING JAYA 16 Julai - Seorang lelaki warga emas yang menghidap penyakit asma sempat menyelamatkan diri dalam kebakaran melibatkan tiga unit rumah teres di Jalan Seksyen 14/3 di sini hari ini.

Ketika kejadian, mangsa yang dikenali sebagai Chong, 72, sedang membaca surat khabar di dalam rumahnya sebelum terdengar bunyi letupan di rumah jiran sebelah.

Dalam kejadian pukul 11 pagi itu, dia kemudian mendapati api sedang marak di kediaman jiran sebelahnya.

"Sebaik sahaja nampak api, saya mengambil ubat asma saya dan terus keluar menyelamatkan diri," katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Dalam kejadian itu, rumah yang dihuni oleh Chong dan seorang lagi ahli keluarganya terbakar hampir 60 peratus, manakala dua buah rumah lagi tidak berpenghuni semasa kejadian.

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Seksyen 7 Petaling Jaya, Esa Aini berkata, dua buah jentera dikejarkan ke tempat kejadian bersama 10 anggota sebaik sahaja dimaklumkan mengenai kejadian itu.

"Ketika kejadian, warga emas itu tinggal seorang diri kerana seorang lagi ahli keluarganya tiada di rumah," katanya yang masih menyiasat punca kebakaran itu.

Utusan Malaysia Online - Kota

No comments:

Post a Comment