Search This Blog

Sunday, July 31, 2011

Warga emas nyaris maut kereta rempuh kedaiBUNTONG – Seorang warga emas nyaris maut apabila kereta dipandunya terbabas dan merempuh sebuah kedai menjual kalungan bunga di Jalan Sungai Pari, pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 10.45 pagi itu, seorang penunggang motosikal berusia 30 tahun turut mengalami kecederaan ringan ketika cuba mengelak daripada melanggar kenderaan berkenaan.

Saksi kejadian, B Balakrishnan, 61, berkata beliau dan rakannya sedang minum pagi di kedai bersebelahan sebelum mendengar bunyi dentuman kuat dari tempat kejadian.

Menurutnya, pemandu kereta itu gagal mengawal kenderaan yang dipandunya lalu merempuh premis berkenaan.

“Kejadian berlaku apabila mangsa hilang kawalan dan cuba mengelak daripada melanggar sebuah motosikal yang kebetulan datang dari arah bertentangan.

“Akibat terlalu panik dan terkejut pemandu warga emas terbabit terus merempuh kedai makan yang berada di bahagian kiri jalan,” katanya.

Kemalangan itu menyebabkan bahagian cermin hadapan kereta pecah serta lampu di bahagian kanan turut mengalami kerosakan.

Bagaimanapun, wanita berusia 61 tahun dan penunggang motosikal hanya cedera ringan dan dibawa ke klinik berhampiran untuk mendapatkan rawatan.
http://www.sinarharian.com.my

No comments:

Post a Comment