Search This Blog

Thursday, July 21, 2011

Tidak mengaku pukul anakAYER KEROH – Seorang penoreh getah mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini, semalam, atas dakwaan mendatangkan kecederaan parah kepada anak remajanya, Julai lalu.

M Anbalagan, 38, membuat pengakuan berkenaan di hadapan Hakim Ahmad Sazali Omar selepas pertuduhan dibacakan kepadanya oleh penterjemah mahkamah.

Berdasarkan pertuduhan, Anbalagan yang juga bapa tunggal empat anak didakwa telah mendatangkan kecederaan parah terhadap A Manimaran, 17, dengan menggunakan sebatang besi.

Tertuduh didakwa melakukan perbuatan itu di rumahnya di nombor 1708, Jalan 6, Taman Baiduri, Pulau Sebang, Alor Gajah, kira-kira jam 12.30 tengah malam pada 14 Julai lalu.

Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya Nur Shazwani Ishak, sementara tertuduh tidak diwakili peguam.

Pertuduhan dibuat di bawah Sekyen 326 Kanun Keseksaan, yang membawa hukuman penjara maksima 20 tahun, denda dan boleh juga boleh disebat jika sabit kesalahan.

Ketika prosiding, Nur Shazwani turut memohon supaya mahkamah mengenakan jaminan RM15,000, selain tertuduh diperintah tidak mendekati mangsa.

Ahmad Sazali menetapkan jaminan RM12,000 dengan seorang penjamin sementara menanti tarikh sebutan semula kes dan pelantikan peguam untuk tertuduh pada 19 Ogos depan.
SH

No comments:

Post a Comment