Search This Blog

Wednesday, July 13, 2011

Terjun tingkat 9 hospital

GOMBAK: Seorang lelaki kelainan upaya (OKU) yang baru empat hari dimasukkan ke Hospital Selayang nekad menamatkan riwayat hidupnya dengan terjun melalui tingkap di wad 9D hospital itu, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 1.13 tengah hari itu, lelaki berusia 44 tahun terbabit dimasukkan ke wad berkenaan selepas disyaki menghidap penyakit batuk kering.


Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah berkata, mangsa yang pekak dan bisu dimasukkan ke wad berkenaan Sabtu lalu.

Menurutnya, kejadian itu disedari pemandu ambulans yang terdengar dentuman sebelum keluar melihatnya dan terkejut apabila mendapati mangsa tertiarap di atas jalan raya.


“Hasil siasatan tiada unsur jenayah dan kes itu diklasifikasikan mati mengejut.


“Mayat lelaki itu dihantar ke bilik mayat untuk dibedah siasat dan punca kematian masih disiasat,” katanya.

Sementara itu, adik mangsa yang ingin dikenali sebagai Runa, 30-an berkata, abangnya dimasukkan ke hospital itu selepas mengadu sakit hidung tambahan pula keadaan tubuh badan abangnya itu yang semakin kurus menyebabkan mereka sekeluarga membawanya ke hospital untuk menerima rawatan.


“Abang belum berkahwin dan sehari sebelum kejadian, saya ada melawatnya dan sempat berbual seperti biasa.

“Ketika itu, dia tidak menunjukkan sebarang perubahan malah melayan saya seperti biasa,” katanya ketika ditemui di pekarangan bilik mayat, semalam.


Menurutnya, dia sendiri tidak tahu punca mengapa abangnya sanggup terjun dari tingkat sembilan wad itu dan terkejut dengan berita diterimanya.

myMetro | Terjun tingkat 9 hospital

No comments:

Post a Comment