Search This Blog

Saturday, July 23, 2011

Polis berkas pencuri kekenyangan, tertidurKOTA BHARU - Akibat mabuk dan terlalu kenyang selepas menikmati mi segera dan pelbagai makanan di rumah yang disamunnya, seorang pencuri ditangkap polis selepas dia tertidur di rumah berkenaan.

Difahamkan sebelum itu, lelaki berkenaan juga memecah masuk sebuah rumah lain iaitu selang lima buah rumah dari lokasi kedua pencuri berkenaan masuk dan dia turut mengambil beberapa barang setelah pemiliknya mendapati beg yang mengandungi barangannya berada dalam rumah guru tersebut.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi Sabtu lalu, pencuri terbabit dipercayai berusia 30-an diberkas polis selepas anak pemilik rumah kedua milik seorang pesara guru yang dipecah masuk tersebut menyedari lelaki itu tertidur di dalam sebuah bilik di tingkat bawah rumah berkenaan di kawasan perumahan Jalan Bayam dekat sini.

Pemilik rumah itu, Foo Ai Siew, 63, berkata, beliau menyedari rumahnya dimasuki pencuri selepas pulang daripada menziarahi anaknya di Kampung Wakaf Stan, dekat sini.

anaknya, Wong Hwee Hoon, 35 dan menantunya, Koo Jit Teng, 37, memeriksa kediamannya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Azham Othman ketika dihubungi mengesahkan ada membuat tangkapan seorang lelaki, Sabtu lalu.
SH

No comments:

Post a Comment