Search This Blog

Saturday, July 23, 2011

Motosikal rempuh keretaKOTA TINGGI – Seorang remaja yang dipercayai menunggang secara berbahaya merempuh sebuah kereta lain di laluan Sungai Rengit-Kota Tinggi berhampiran simpang Teluk Sengat, di sini, tengajh hari kelmarin.

Dalam kejadian berkenaan, remaja terbabit dikatakan tercampak ke arah sebuah kereta Proton Waja sehingga menyebabkannya mengalami kecederaan patah kaki dan tangan.

Pemandu Proton Waja yang juga saksi kejadian, Abu Hassan Wongso, 58, berkata, dia yang dalam perjalanan dari bandar Kota Tinggi ke rumahnya di Felda Tunggal bersama isteri dan anaknya terkejut apabila motosikal yang ditunggang remaja itu terpelanting ke arah keretanya.

“Saya sempat melihat penunggang motosikal berkenaan melakukan aksi wiley selepas berjaya mengelak daripada berlanggar dengan sebuah kereta di hadapannya.

“Namun, dengan tiba-tiba dia hilang kawalan lalu merempuh sebuah kereta jenis Proton sebelum tercampak ke arah kenderaan kami,” kata kepada Sinar Harian.

Pemilik kereta Proton yang dirempuh, Rosli Ismail berkata, dia terkejut dengan kejadian itu kerana berlaku secara tiba-tiba di depan mata.

“Saya bersama isteri dan dua anak dalam perjalanan dari Semenchu selepas mengambil anak yang bersekolah Tadika untuk ke Kota Tinggi.

“Tiba-tiba, kereta yang dipandu dirempuh motosikal dari arah hadapan.

“Bagaimanapun, saya bersyukur kerana anak dan isteri tidak mengalami kecederaan,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Kota Tinggi, Superintenden Osman Muhammad Sebot ketika dihubungi telah mengesahkan kejadian berkenaan.

“Polis percaya penunggang motosikal Honda EX berwarna hitam berkenaan menunggang dalam keadaan laju sebelum merempuh kenderaan lain dan tercampak.

Penunggang terbabit kini dirawat di Hospital Sultan Ismail (HIS) akibat kecederaan dialaminya,” katanya.
SH

No comments:

Post a Comment