Search This Blog

Saturday, July 23, 2011

Lebih 10 panggilan sehariSEGAMAT – Jenazah Kapten Mohd Sham Isa, 42, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Pogoh, di sini, awal pagi semalam, setelah disahkan meninggal dunia ketika menjalani :latihan penerjunan di Kedah, kelmarin.

:Isteri Allahyarham, Zanariah Esa, 39, berkata, sebelum pergi menjalani latihan berkenaan yang bermula Isnin lalu, Allahyarham tidak menunjukkan sebarang perubahan dan sentiasa menghubunginya sepanjang berada di sana.

“Cuma pada Rabu, Allahyarham kerap menghubungi saya berbanding biasa dan pada hari itu, lebih 10 panggilan dibuat dalam sehari untuk bertanyakan khabar anak-anak dan kebetulan anak kami, Norliyana Zafirah, 2, kurang sihat.

“Dalam perbualan kami, dia sentiasa ceria, bergurau dan sering mengingatkan saya untuk menghantar anak ke klinik bagi mendapatkan rawatan kerana risau demam yang dialaminya,” katanya kepada Sinar Harian.

:Menurutnya, Allahyarham dijangka pulang pada hari ini (semalam) dan berita berkaitan kematiannya diberitahu pihak tentera yang datang ke rumah menyatakan Allahyarham telah meninggal dunia.

“Dia mula bertugas dalam tentera sejak umurnya 18 tahun lagi dan seorang ayah yang bertanggungjawab selain sentiasa mengambil berat perihal anak-anak terutama jika mereka tidak sihat walaupun bertugas di luar daerah,” katanya.

Mohd Sham meninggalkan lima anak, Nor Atirah, 16; Muhammad Farhan,14; Nor Ayuni, 10; Farah Farhana 4 dan Norliyana Zafirah 2 tahun yang masing-masing masih bersekolah di sekitar Melaka.

Pada masa sama, Sultan Johor turut berkenan mencemar duli menziarahi isteri Allahyarham dan turut menghadiri majlis pengebumian hingga selesai.
SH

No comments:

Post a Comment