Search This Blog

Wednesday, July 6, 2011

Juruteknik kesal tertawan dengan hadiah lumayan
JOHOR BAHRU – Seorang juruteknik kawalan produk berasa lega setelah tiga tahun mencuba nasib untuk memenangi pelbagai tawaran percutian dan produk mewah oleh sebuah majalah terbela apabila memenangi tuntutan modal di Mahkamah Tribunal Pengguna di sini, semalam.

Zul Iskandar Kasan, 30, akur dengan :keputusan mahkamah biarpun tidak mendapat :keseluruhan tuntutannya RM7,500, beliau berpuas hati den�gan arahan Presiden, Siti Naaishah Hambali mengarahkan syarikat majalah terbabit memulangkan wang RM6,600 kepada Zul Iskandar.

Katanya, pada tahun 2009 beliau menerima satu surat dari syarikat terbabit yang menawarkan pelbagai produk seperti buku, cekera padat dan mendakwa menerusi pembelian barang-barangan yang ditawarkan, beliau boleh memenangi pelbagai produk termasuk percutian ke Eropah.

Namun, setelah habis berbelanja melalui pembayaran menerusi kad kredit yang dibuat bernilai RM7,500, beliau tidak pernah memenangi sebarang hadiah termasuk hadiah sagu hati.

“Saya bukan pelanggan majalah ini, dan difahamkan surat tawaran tersebut dihantar secara rawak dan hadiah yang ditawarkan buat saya teringin untuk mencubanya, dengan pembelian mana-mana produk yang ditawarkan.

“Selama lebih tiga tahun, saya berasa kecewa dan tertipu kerana tidak pernah mendapat apa-apa hadiah yang ditawarkan kepada saya,” katanya yang ditemui di luar mahkamah, di sini, semalam.

Zul Iskandar berkata, beliau pernah menelefon syarikat terbabit mengenai perkara terbabit namun tidak pernah diendahkan.

Siti Naaishah membenarkan tuntutan tersebut dan mengarahkan pembayaran kepada Zul Iskandar dibuat dalam tempoh 14 hari dari tarikh award dikeluarkan.
SH

No comments:

Post a Comment