Search This Blog

Saturday, July 23, 2011

Angkara Awang HitamSELAYANG – Seperti tiada kesudahan, kumpulan Awang Hitam buat hal lagi dengan bergaduh semasa rakan senegara di khalayak ramai.

Wakil penduduk setempat berkata, kejadian yang berlaku sekitar jam 11 malam itu berpunca apabila terdapat sekumpulan Awang Hitam dipercayai penyewa di situ tidak berpuas hati dengan seorang rakannya.

“Seorang lagi rakan senegaranya cuba meleraikan sehingga berlaku pergaduhan namun mereka tidak sempat berbuat apa-apa selepas jawatankuasa penduduk menyedari insiden dan datang ke tempat kejadian.

“Sebaik jawatankuasa sampai, mereka terus beredar dari tempat kejadian,” katanya.

Dalam pada itu menurutnya, kawasan kondominium berkenaan membimbangkan masyarakat memandangkan ramai warga asing tinggal di situ dan mengganggu ketenteraman.

Menurutnya, pihak berkaitan melibatkan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN), Datuk Subahan Kamal, polis dan Jabatan Imigresen sudah datang mengadakan dialog bersama penduduk.

“Kita dimaklumkan pihak imigresen bahawa semua mereka ada dokumen sah. Tetapi kejadian pergaduhan sebegini amat merunsingkan kami," katanya.
SH

No comments:

Post a Comment