Search This Blog

Wednesday, July 6, 2011

‘Abang’ mangsa pukul samun komputer riba

AMPANG: Tindakan seorang lelaki berusia 20-an menyamar abang kepada orang yang konon dipukul mangsa membuatkan remaja terbabit kehilangan komputer riba selepas disamun suspek, kelmarin.

Dalam kejadian jam 12 tengah malam itu, mangsa berusia 19 tahun dihampiri suspek ketika berjalan menuju Stesen LRT Pandan Indah, di sini.


Menurut sumber, mangsa yang juga pelajar institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) terkejut sebaik dihampiri suspek yang menaiki motosikal.

“Suspek mulanya menyamar abang seorang lelaki yang konon pernah dipukul mangsa. Suspek menceritakan kejadian itu dan mangsa menafikan terbabit.


“Bagaimanapun, suspek menunjukkan pisau dibawanya bagi menakutkan mangsa sebelum memaksa mangsa mengikutnya ke sebuah rumah pangsa berhampiran bertemu adiknya,” katanya.


Sumber itu berkata, sebaik tiba di bawah rumah pangsa berkenaan, suspek meminta mangsa menyerahkan komputer riba sebagai cagaran.

Mangsa yang ketakutan menyerahkan komputer riba itu sementara menunggu suspek dan adiknya turun, namun mereka tidak muncul selepas lebih setengah jam menunggu.


Beliau berkata, mangsa yang menyedari ditipu pergi ke balai polis berhampiran membuat laporan.

myMetro | ‘Abang’ mangsa pukul samun komputer riba

No comments:

Post a Comment