Search This Blog

Monday, June 27, 2011

Tiga pelajar KIST maut nahasAZMAH Yusoff (dua dari kanan) yang terlalu sedih melihat jenazah anaknya, Mohammad Aliff Mohd. Suhaimi, ditenteramkan oleh anggota keluarganya di Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu, semalam.


KOTA BHARU 26 Jun - Tiga pelajar Kolej Islam Sains Teknologi (KIST) kampus Bachok terbunuh apabila kereta yang mereka naiki bertembung dengan sebuah lori ais di Kilometer 15, Jalan Kota Bharu-Pasir Mas, di sini malam semalam.

Mereka ialah Shaiful Jawahir Razali, Mohammad Aliff Mohd. Suhaimi dan Sheikh Muhammad Farhan Shikh Md. Saud yang kesemuanya berusia 19 tahun.

Shaiful Jawahir dan Aliff berasal dari Tanah Merah manakala Sheikh Muhammad Farhan dari Georgetown, Pulau Pinang.

Seorang lagi rakan mereka, Muhammad Aznil Afnan Ariffin, 19, dari Pengkalan Chepa, cedera parah.

Turut parah pemandu lori, Zamri Hussien, 29, dan kelindannya yang belum dikenal pasti identitinya.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Azham Othman berkata, siasatan mendapati dalam nahas kira-kira pukul 11 malam itu, kereta Proton Iswara yang dipandu Shaiful dipercayai memotong beberapa kenderaan lain.

"Kereta itu bertembung dengan sebuah lori dari arah depan, mengakibatkan tiga maut selepas tersepit di dalam kereta yang remuk," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Zamri dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II), Muhammad Aznil pula di ICU Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian manakala kelindan lori berkenaan di Hospital Pasir Mas.

Ketua Operasi Pasukan Bomba dan Penyelamat Kota Darul Naim, Mohd. Nasir Mamat berkata, pasukannya bergegas ke tempat kejadian sejurus menerima panggilan kecemasan daripada orang ramai.

"Ketika sampai di tempat kejadian, saya dapati ada lima mangsa tersepit termasuk empat di dalam kereta dan seorang pemandu lori," ujarnya.

Beliau berkata, pihaknya mengambil masa setengah jam untuk mengeluarkan kesemua mangsa yang tersepit dengan menggunakan alat pemotong.Utusan Malaysia Online - Jenayah

No comments:

Post a Comment