Search This Blog

Monday, June 27, 2011

Tiga kenderaan terlibat kemalanganKENDUNG – Seorang pengusaha perkhidmatan pelancongan, Mohamad Suandi Sapuan tidak menyangka hasrat untuk menikmati cendol Leman Dawi dan melalui jalan lama pulang ke Bachang, Melaka menyebabkan dia terbabit dalam kemalangan kecil di jalan utama Seremban-Tampin dekat kendong, kira-kira jam 2 petang, semalam.

Tinjauan Sinar Harian mendapati, kemalangan berkenaan membabitkan tiga kenderaan iaitu Proton Wira, Perodua Myvi dan Honda di mana ia dipercayai bermula apabila kereta Honda tidak menyedari kenderaan di hadapan berhenti disebabkan terdapat kenderaan lain yang ingin memasuki simpang.

Mohamad yang memandu Perodua Myvi berkata, dia sememangnya sudah dua tahun tidak melalui jalan lama berkenaan kerana selesa menggunakan perkhidmatan Lebuhraya Utara-Selatan, selain lebih cepat tiba di lokasi yang diingini.

“Mujurlah kami sekeluarga tidak mengalami sebarang kecederaan parah dan hanya kenderaan sahaja yang remuk teruk,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Manakala, M Rozi Md Noh, 25, berkata, dia sudah memperlahankan kenderaan sebaik menyedari terdapat beberapa kenderaan sudah pun memberhentikan kenderaan mereka.

“Perodua Myvi di belakang saya sempat memberhentikan keretanya, walau bagaimanapun kereta Honda gagal lalu melanggar belakang Perodua Myvi dan kereta saya,” katanya.

Sementara itu, bagi pemandu kereta Honda, Wong Ah Pang, 50, berkata, ketika kejadian dia dalam perjalanan dari Seremban ke Melaka, namun tidak menyedari terdapat kenderaan yang berhenti.
SH

No comments:

Post a Comment