Search This Blog

Monday, June 27, 2011

'Tidak sangka hilang 3 sahabat'


KOTA BHARU 26 Jun - Seorang pelajar tidak sangka hilang tiga sahabat sekali gus beberapa jam selepas mereka menghantarnya pulang ke rumahnya di Kampung Galok, Chetok, Pasir Mas, untuk menziarahi bapanya yang sakit.

Safuan Haqim Othman, 19, berkata, mereka sampai di rumahnya pukul 8.30 malam malah dia sempat menjamu rakan-rakannya makan mi dan rambutan.

"Berkali-kali mereka menyatakan air yang emak saya buat sedap. Kira-kira pukul 10 malam, mereka pun bertolak pulang ke Bachok.

"Namun tidak sangka beberapa jam selepas itu, saya kehilangan mereka pula sekali gus," ujarnya yang berkali-kali meminta maaf kepada arwah rakan-rakannya sejurus mayat dibawa keluar.

Safuan ditemui di pekarangan bilik mayat Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) di sini hari ini bersama ahli keluarga dan sahabat-handai dari Kampus Ibnu Sina, Kolej Islam Sains Teknologi (KIST), Bachok.

Menurut Safuan, dia mendapat khabar bapanya yang menghidap lelah, sesak nafas lalu mengajak Mohamad Aliff menemaninya untuk pulang tetapi tidak sangka rakan-rakan lain pun hendak ikut sama.

Sementara itu Mohd. Suhaimi Abdullah, 50, berkata, dia menghadiahkan kereta Proton Iswara kepada anaknya, Mohammad Aliff, setelah mendapat lesen dua tahun lalu.

"Hubungan kami sangat rapat kerana Aliff anak kedua daripada empat beradik dan anak lelaki tunggal dalam keluarga.

"Pada petang kejadian dia sempat pulang ke rumah kami di Tanah Merah kira-kira pukul 4 petang. Ibunya sempat memasak dan kami makan bersama-sama dan dia pulang ke asrama pukul 6.30 petang," katanya.Utusan Malaysia Online - Jenayah

No comments:

Post a Comment