Search This Blog

Wednesday, June 15, 2011

Samseng Asia Barat bergaduh, 3 ditahanKUALA LUMPUR 14 Jun - Kecekapan polis berjaya meleraikan pergaduhan melibatkan antara dua kumpulan samseng dari warga Asia Barat dengan penahanan tiga daripada mereka di Bukit Bintang, di sini semalam.
Kejadian berlaku pukul 10.30 malam apabila sebuah kereta Proton Persona dipandu salah satu daripada kumpulan itu dikejar oleh beberapa buah kenderaan.
Menurut sumber, berikutan itu, kereta tersebut terbabas dan merempuh sebuah kedai makan di Jalan Bulan di sini, pukul 10.30 malam, sebelum mereka keluar dari kenderaan lalu bertengkar.
"Berlaku pergaduhan mulut sebelum keadaan menjadi kecoh apabila masing-masing mengeluarkan parang. Salah seorang suspek cedera di belakang badan akibat ditetak menggunakan parang.
"Anggota polis yang berada di kawasan itu segera mengawal keadaan dan menahan tiga daripada mereka," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.
Difahamkan, kumpulan terdiri daripada 10 orang itu dipercayai geng mafia yang sering bergaduh di kawasan berkenaan.
Menurut sumber itu, dalam kejadian itu, salah seorang pelancong yang kebetulan berada di tempat itu turut cedera di kaki akibat dilanggar oleh mereka.
Katanya, kesemua suspek ditahan berusia 20 hingga 30-an manakala yang cedera dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan.
"Kami merampas senjata seperti parang panjang dan pisau digunakan suspek ketika pergaduhan tersebut," katanya.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah ketika dihubungi hari ini mengesahkan mengenai tangkapan tersebut dan suspek ditahan mengikut Seksyen 148 Kanun Keseksaan.
Utusan Malaysia Online - Kota

No comments:

Post a Comment