Search This Blog

Wednesday, June 15, 2011

Dapat semula bekalan elektrik


BEBERAPA peniaga lega dapat menjalankan perniagaan setelah bekalan elektrik disambung semula di Pasar Besar Lama MPKB, Kota Bharu semalam.


KOTA BHARU - Selepas empat hari bergelap sehingga semua aktiviti perniagaan tergendala, peniaga Pasar Besar Lama MPKB dekat sini menarik nafas lega selepas bekalan elektrik yang sebelum ini diputuskan, disambung semula semalam.

Pengerusi Persatuan Peniaga MPKB, Ab. Salim Ahmad memberitahu, bekalan elektrik di premis berkenaan disambung kira-kira pukul 11.30 pagi semalam membolehkan hampir 200 peniaga kembali menjalankan urusan perniagaan mereka seperti biasa.

Menurutnya, sebuah generator telah dipasang untuk memberi sambungan bekalan elektrik di bangunan pasar tersebut dan difahamkan ia disewa oleh Majlis Perbandaran Kota Bharu-Bandar Raya Islam (MPKB-BRI).

"Apa yang kami dimaklumkan, perniagaan di sini boleh diteruskan sehingga 30 Jun ini tetapi kita masih meneruskan perbincangan untuk kata putus tarikh perpindahan selepas melibat daripada beberapa perkara," katanya ketika dihubungi semalam.

Kosmo! Online - Negara

No comments:

Post a Comment