Search This Blog

Tuesday, June 21, 2011

Berhati-hati dengan individu yang menyamar sebagai peguam


MIRI - Orang ramai dinasihati agar berjaga-jaga dan berwaspada dengan individu yang menyamar sebagai peguam ekoran Persatuan Peguam Sarawak cawangan Miri mendapati ada dua kes seperti ini yang dilaporkan di sini.

Pengerusi cawangan persatuan itu di sini, Lim Swee Huat berkata, kes terkini berlaku minggu lalu di mana penyamar yang mengenalkan dirinya sebagai seorang pengamal peguam dan mengeluarkan kad untuk dihubungi dengan nama dan firma guaman yang ada di sini tetapi nombor telefonnya ditukar.

Peguam berkenaan daripada firma guaman yang betul di mana alamatnya tertulis di kad tersebut, telah membuat laporan polis pada Rabu lalu," katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Sementara itu, beliau berkata, seorang suspek berkaitan kesalahan dadah mendakwa dirinya seorang peguam apabila ditahan polis pada November tahun lalu.

Senarai pengamal peguam boleh diperoleh dari laman web persatuan itu http://sarawak-advocates.org.my di bawah "Rolls & Directories" tab. Pengesahan juga boleh dibuat dengan menelefon cawangan persatuan itu di sini, 085-430476.- Bernama
SH

No comments:

Post a Comment